Hellmy Firdaus

kopi ais satu…

Posted on: March 28, 2008

pukul 12 keluar tgh malam lepak ngan bob…band dia baru abis sound check utk esok nyer event

ingatkan nak amik arr gambar dua tiga shot..sebab event tuh basically main dengan banyak lighting..it’s an AV concert by the way..(malas nak citer kat sini pasal event tuh…tak nak promote event tuh)

tapi keadaan agak mengecewakan…macam orang yang test lighting tuh bleh alert kedatangan aku..

“owh..ada budak nak amik gambar ni…aku offkan lampu arr jap..padan muka dia”

dem!

kebetulan masa aku sampai band diorang dah nak abis sound check…aku pon round semula tempat tuh..konon nak cari angle menarik skali haram…parking sebelah padang tuh diorang letak generator.

dem!

elok lepas abis tawaf bangunan putrajaya tuh…aku ingat dapat dengar lagi lagu diorang..tetiba aku pelik sebab ada orang rap dalam bahasa melayu dengan lirik lagu yang bagi aku dia cuba nak marah dalam bentuk irama..

cerita pasal nurin,tsunami…sapa kah artis bawah tanah ya au au ni?….pedulikan lah..kalu sapa nak tau..datang arr esok kat putrajaya.

aku mmg skang ni agak suka amik gambar especially kalu ada orang buat shootin…mmg aku tahu bende ni tak patut buat sebab kita macam kacau diorang..tapi aku tada la amik dekat dekat and then publish kat mana-mana..mana la tau..kalu diorang nampak gambar aku…datanglah surat saman…so utk elakkan bende cam tuh..aku simpan utk diri aku sendiri…

so next stop,mamak berkembar…dem..aku benci tempat tuh..buat aku rasa seperti rockstar india..dikerumuni mamak yang berebut soh aku masuk kedai diorang….mereka rakus!…tapi kali ni…mereka agak calm sikit..seperti tada apa berlaku…mungkin tak ramai datang.

bantai kopi ais satu dan maggi goreng dan sambung sembang yang melarat hingga kul 3 pagi…nasib baik sembang yang bleh aku join..kalu tak mati bisu aku kat situ.

so tomorrow plan..apa aku nak buat…hrmmm……? ah nanti la aku pikir sendiri…(macam nabil plak)

2 Responses to "kopi ais satu…"

jom pegi happy mansion ahad malam. wani ardy ada perform

insya’allah…kalu ada kesempatan aku pegi sana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: