Hellmy Firdaus

korang mesti tak percaya kan yang dulu aku pernah…

Posted on: July 1, 2008

…buat skrip utk kelas teater..dan yer,aku direct play tuh…hahaha. dan skang ni aku nak share skrip citer tuh…huhuhu…sebab tada video..so ni jer la aku bleh bagi korang…

sila bayangkan scene dan rupa watak watak mengikut suka imaginasi korang….

Makluman

*citer di bawah tiada ada kena mengena antara manusia yang masih lagi bernyawa atau pon sudah tidak wujud lagi di bumi ini….kalu ada pon..citer hanyalah kebetulan belaka..tiada niat utk menyinggung mana mana pihak…kalu terasa jugak…gi la merajuk sorang sorang….aku tak kisah pon”

……till that day.

————————————————————-

Linda

Kita tunggu apa lagi ni Jaz? I tought we were late…takut terlepas flight nanti naya jer kita kena tangguh balik Malaysia

Jaz

Ala..takkan tinggal kat sini sampai 2-3 tahun nak tunggu 2-3 minit pon susah.Actually, I’m waiting for a friend of mine.Dia pon nak balik Malaysia gak.

Linda

La…ye ker? I kenal ker?

Jaz

Hrmm…I dunno.maybe….Owh…There he is…panjang umur!

Jaz run toward him and help him with his luggage…

Jaz

Wah…banyak beg betul…macam pelarian pulak.

Sham

Er…sorry la lambat…Ramai orang kirim barang …tuh sebab bawak banyak beg…hehe

Jaz

Owh..i forgot…Sham, this min,min this Sham…dia la yang join kita balik.

Linda

Hi…Nice to meet you

Sham

Hi…

Linda then grab Jaz back and then start to whisper..

Linda

Why u never told me that you have such a cute friend….

Jaz

Ah…if I told you pon…you bukan nak buat apa pon…jual mahal ada arr…haha.Okay jom, kita dah lewat ni..

Linda & Sham

..ok (talking simultaneously)

Part 2: The feeling

After they arrived in Malaysia, Linda, Jaz and Sham hangout at a local chillout place somewhere in Kuala Lumpur. From that day, Linda and Sham started to getting a long….they exchange their phone number, and also hang out together a lot.

Jaz

You know what, lately I can sense something weird going around with you and Sham……could it be? …

Linda

(blushing)…what?…why u looking me like that.

Jaz

Eh,come on la makcik…you ingat I kenal u baru tadi ke?….17 years okay.I dah tau sangat perangai u tuh..So told me the truth..what you guys being up latety?

Linda

Betul la…erm…tada apa..percayalah…

Jaz

Hrmm….u minat kat Sham,right?

Linda

Erm…erm….aaa…….maybe?

Jaz

Dah agak dah!…see..u cannot lie to me..

Linda

Ah! I really suck when lying bout my feeling…YES! I think I like him…he so sweet la…I ingat spesis cam dia tuh rare skali nak jumpa kat bumi ni..

Jaz

I agree, he is not bad what…Antara banyak-banyak kawan jantan yang I kenal, he is the nicest one. Always try to help his friend and the kind of friend that u can trust.

Linda

Yup, I think that somehow I can tell everything to him and he will try his best to help me. Dia macam faham apa yang I buat dan apa yang I rasa.

Jaz

…I think kan…he is the one for you lah….and…he also told me that you are really special to him.

Linda

HA?!…Dia cakap camtuh?….(blushing)…malu nyer…

Both of them laughing together…

End of part 2

Part 3: taking it to the next level…

Mak Yah

Sham,mak rasakan…dah tiba masanya hang pi jumpa mak bapak si Linda tuh…

Sham

Hish..mak ni..ada ker situ plak dia peginyer…tengok dulu la mak…kot kot ada jodoh nanti dan timing yang sesuai saya jumpa lah..

Mak Yah

Eh budak ni…jodoh apa lagi kalu dah selalu sangat berkepit ngan dia…sms tak henti henti..cakap talipon sampai bil melambung…bukan jodoh lagi namanyer tuh?

Sham

Ala mak ni….janganlah risau sangat. Insya’allah nanti Sham pegilah…

Mak Yah

Mak bukannyer apa rul, mak dah teringin sangat nak ada menantu dengan cucu takut satu hari nanti mak tak sempat…..

Sham

HISH!…Jangan la mak cakap camtuh.

Mak Yah

mak minat benar ngan si min tuh…baik benor orangnyer. Cam orang putih kata…she’s the one for you lah…hahah..

Sham

Haha….ada ada jer mak ni.Insya’ allah mak…..insya’allah.

Three weeks later…..the line that will change their entire life….

Sham

Min, I dunno how to say this with a wonderful words or ayat ayat puisi yang indah…

But only this word can I think right now..

Will you wanna be with me until the day I die?…

Linda

…………………………………………………

I do.

End of part 3

Part 4: The tragedy..

It’s been 3 years after their marriage…..

Everyday was a wonderful day….with a new member of the family….a 2 years old baby girl named Amine.

But…Linda felt something strange with Sham.

Linda

Am, are you alright?, I think you need to look after yourself lah…I know you have many works,but please…watch yourself okay?

Sham

Okay dear…don’t worry *cough*

Linda

Dah dah…stop kerja tuh..nanti after u rehat..then u can sambung kerja semula..

Sham

Ala…sikit jer lagi…I have to finish this paper by tomorrow or I’ll kena leter ngan boss I esok. I janji siap jer kerja ni…I rehat..okay?

Linda

Erm….okay..but don’t push yourself to hard ya..Amine, come…go and salam papa and say good night.

Amine then run towards his father and kiss her papa on his cheeks and then walk back to her mom while Linda still worried about Sham condition.

After Sham finished his works, he felt like he had a chest pain….

Sham

Min, I rasa…….sesak nafas la….dada I rasa sesak…I…I…

……………………………………………………………………..

Operator

Hello, Hospital Kuala Lumpur. Boleh saya bantu….

Linda

Cik,Tolong……suami saya………dia……..dia……

Sham had a heart attack……….

End of part 4

Part 5: till that day…

Amine

Mummy, why daddy sleeping?…kan ada ramai orang dating rumah ni…kejut la dia mummy…orang semua tengah tunggu dia ni..

Linda started to burst in her tears…..Amine was too little to know what happen around her.

Jaz

Amine..come follow auntie, auntie ada bende nak tunjuk amine.

Linda

*crying*………..wish u were here, sayang

………………………………………………………………………………………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: