Hellmy Firdaus

Archive for the ‘event’ Category

———————————————————————————————————————————————–

conversation dalam yahoo messenger

Wani Ardy: venus tu simbol untuk wanita
Wani Ardy: kiranya tiga wanitalah
Hellmy Firdaus : bukan
Hellmy Firdaus : aku tau lah venus tuh simbol utk pompuan
Hellmy Firdaus : pluto tuh utk lelaki
Hellmy Firdaus : …aku rasa lah
Wani Ardy: apa ko niii
Wani Ardy: mars lah laki

————————————————————————————————————————————-

ya…fail betul aku. jadi kerana itu aku dibahan ketika didalam kereta oleh kawan kawan dan juga di toys r us

flyer

Advertisements

the day when the clown found happiness

gambar ini diambil masa fiesta belon udara panas di putrajaya baru baru ini. nak taknak kena pegi pada hari khamis sebab from this friday until rabu minggu depan aku tada. menjadi tukang masak utk segerombalan manusia yang akan berkayuh belajar berkayak dan berekspedisi kayak dari kuala ibai, terengganu ke pulau kapas.

harap2 kali ni dapat naik bot ngan abang man lagi. bleh arr mancing kat tgh laut lagi sambil tunggu derang abis berkayuh

Wani Ardy’s HARI BINTANG JATUH
Hari pengakuan kita bergema…

25th October 2008
12pm-10pm

153, Malaysian Institute of Arts’s Red Bungalow
Jalan Ampang (Behind Pelita Nasi Kandar KLCC)

ACOUSTIC PERFORMANCES
Para Senandung

Azmyl Yunor / Ana Raffali / Apple Juice
Bintang Batu / Captain G / From Cadillac To Geisha
Joshua Foong / Liyana Fizi / Rashdan Harith
Ray & Ash / Rendra Zawawi / Rina S.
The Fridays / The Siblings

POETRY RECITALS
Pencengkam Jiwa

Ashraf Ishak / Dianne Dayanna / Fynn Jamal
Nona Cici Suleiman / Shaira Amira
Wak Dol / Zahiril Adzim

VIDEO SCREENINGS
Penglipur Lara

VISUAL EXHIBITION
Penghenti Masa

SATURDAY MARKET
Pasar Sabtu

ADMISSION: RM10

Websites:
http://www.myspace.com/waniardy
http://kehadapanbintangjatuh.blogspot.com

hoho..header tuh aku saja buat sendiri since bosan asyik study utk exam.so datang arr kalu sapa sapa yang berminat. jangan bazirkan masa anda dengan mengisi perut dengan makanan di open house saja..ajak kawan kawan skali.hahah


…a beautiful chaos that is

yeah…setelah hampir mengcancelkan diri utk tidak ke konsert mono…aku bukak junk dan terbaca satu notis yang menggembirakan…

harga tiket utk student cuma RM50 ringgit saja…huhuhu…lantas tak segan silu terus contact beberapa kenalan yang mungkin bleh diajak utk menonton skali. Ecot ngan Ag akhirnya yang join aku pegi tgk mono malam tuh…huhuh

sampai sana dalam pukul 7, aku rasa cam kurang jer orang kat sana, dan aku mmg expect pon tak ramai orang since sapa jer yang dengar mono, band post rock dari jepun nih…kalu aku bagitau korang…rata2 ramai tak mengenali mereka..bila suruh cari mp3…semua end-up download life in mono yang sememangnya bukan lagu mereka. jadi bila sampai di zouk, tgk lebih kurang dalam 20-30 orang kat luar…tunggu rakan atau tidak ingin dengar opening act dan terus masuk bila mono start perform…

tepat jam 8.15, mc mula masuk…suruh crowd chant nama mono seperti suruh mawi keluar utk perform….crowd tak amik peduli.huhuh.pas tuh…tamaki.yoda,taka dan yasunori naik stage…mmg tak percaya betul aku dapat tgk diorang live on stage…huhuhu

set diorang dimulakan dengan lagu yearning…mmg mengasyikkan…starting yang agak energetic dan penuh elektrik! dari tempat aku berdiri aku bleh nampak tamaki jer..since yoda ngan yasunori mula mula main menghadap gajet-gajet diorang.

so…tunggu saja nanti gambar aku amik dari ag…

ni set list diorang malam tuh.

1.Yearning

2.The Kidnapper Bell

3.Pure as snow

4.Lost show

6.Halcyon(Beautiful Days)

7.The Battle to Heaven

agak sedih bila diorang tak perform sabbath dan halo..huhuh

24HourKL

Posted on: May 18, 2008

ok..pada sapa sapa yang pernah pergi KLUE Urbanscape dulu…URBANSCAPE kembali semula tahun nih….dan pada sapa sapa yang nak join one of their event which is 24HourKL

Detail dia bleh korang usya kat website tuh…hohoh..think i’m gonna go to KL to shoot some pics this coming sem break 😛

care to join me? slumber weh!


Hellmy - View my most interesting photos on Flickriver
April 2019
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Top Clicks

  • None

Blog Stats

  • 5,572 hits
Advertisements