Hellmy Firdaus

Archive for the ‘kawan kawan’ Category

———————————————————————————————————————————————–

conversation dalam yahoo messenger

Wani Ardy: venus tu simbol untuk wanita
Wani Ardy: kiranya tiga wanitalah
Hellmy Firdaus : bukan
Hellmy Firdaus : aku tau lah venus tuh simbol utk pompuan
Hellmy Firdaus : pluto tuh utk lelaki
Hellmy Firdaus : …aku rasa lah
Wani Ardy: apa ko niii
Wani Ardy: mars lah laki

————————————————————————————————————————————-

ya…fail betul aku. jadi kerana itu aku dibahan ketika didalam kereta oleh kawan kawan dan juga di toys r us

flyer

Advertisements

aku mahu bmx!

aku nak kayuh basikal bmx ku keliling taman botani putrajaya!

aku nak dengar Mars Volta sambil kayuh basikal BMX supaya nanti nampak cam ghetto dalam game GTA!

aku dah pegi kedai basikal tadi nak tgk berapa harga sebuah BMX!

nampak gaya..

aku kena kumpul duit sebanyak Ringgit Malaysia tiga ratus lapan puluh!!

Hey Hellmy..simpan duit kau utk beli bmx! (simpan duit..hrmm..mesti nanti orang tuh akan kata kat aku…”kau? simpan duit?…Yea rite.We’ll see bout that)

Ya kawan-kawan, saya persembahkan adegan yang benar-benar menyakitkan mata.  Jadi, bersama saya didalam video ini, seorang senikatawati yang berfilosofi rambang yang cuba menunjukkan bakat anehnya selain daripada menyanyi lagu dan memetik gitar. Sungguh mengkagumkan…

Jadi tidak melengahkan masa lagi…bersedia atau tidak…julingkan saja mata itu!

aku berazam utk mencuba update blog ini. ok here goes nothing.

1. aku dah pindah dari pusat pentadbiran kerajaan ke sebuah pekan yang agak sepi dan sunyi pada waktu malam.Terasa macam aku duduk kat hujung dunia. Tapi Alhamdulillah, impian keluarga nak duduk di rumah sendiri dah tercapai. Korang kalu bosan bosan meh la turun Dengkil…pekena roti tampal skali!

2. aku benci pindah rumah. Aku benci kena angkat2 barang. Aku benci susun semula barang. aku benci segala urusan pemindahan barang. Senang citer apa apa yang ada kena mengena ngan pindah aku benci

3. Waktu cuti sangat-sangatlah bosan. somebody kidnap lah aku dan campakkan aku ditempat yang ada civilization.

4. Aku mahu lepak tepi laut takpon paling kurang pegi picnic di air terjun atau berendam dalam air sungai yang sejuk. kalu wani ada monolog pantai, aku plak ada dialog sungai.

5. Ah..umur makin meningkat dan masih lagi berstatus pelajar.

6. Kawan2…tolonglah jangan emo. Buat sakit hati jer. Sekali skala takper lah…jangan selalu okay?

7. yang sakit sakit tuh..semoga cepat sembuh… yang tak sakit tuh….jaga kesihatan supaya tak jatuh sakit.

8.  owh ya…aku tak rasa rugi pon sebab tak pegi tgk mogwai perform. Mungkin sebab aku tak berapa nak enjoy sangat dengar lagu lagu mogwai.

9. Kena tagged ngan raksasa bulatan..kalu malas nak buat bleh tak? haha.

10. KONEKsyen internet macam …..

11. dah..cukup lah nih….bukannyer ramai orang yang baca pon blog nih..

12.Assalamualaikum

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – Mephistopheles

————————————————————————————-

malam tuh aku rasa macam nak tegur seorang kawan aku dalam ym, saja nak berborak kosong ngan dia.so aku pon pilih la satu tajuk yang bleh diborak panjang..tetiba teringat plak citer pasal backstabing( gara2 tgk wild things petang tadi..bukan pasal denise richards dan neve campbell)

so dia pon mula citer pasal kisah dia dulu….

Bukan Aku: ok
Bukan Aku: terdapat suatu ketika dahulu
Bukan Aku: seorg lelaki ini telah difitnah dan ditikam dari
belakang dari member2 nya yg telah mengenali selama 4 tahun
Bukan Aku: *3 tahun
Aku: ok teruskan
Bukan Aku: semuanya kerana seorang perempuan

Aku: kemudian?

Bukan Aku: kemudian sekumpulan lelaki ini telah membuat
pelbagai cerita yg tidak pernah dibuat oleh lelaki tersebut secara senyap senyap
Bukan Aku: akhirnya keadaan menjadi keruh
Bukan Aku: akhirnya lelaki ini telah membuat keputusan utk
berdepan face 2 face dgn prempuan tersebut
Bukan Aku: die telah mengemukakan pelbagai bukti utk
mendefendkan dirinya
Bukan Aku: tetapi prempuan ini tetap dgn bodoh sombong nya'
Bukan Aku: ego lagi berlagak
Bukan Aku: tetap menyatakan bhw beliau adalah betul
sebetulnya
Aku: hrmmm
Aku: tetapi..
Aku: adakah lelaki tuh dah dengar sendiri dari pihak
perempuan tuh?
Aku: dan tanya
Bukan Aku:
Aku: apakah sebab utama yang dia betul-betul percaya ngan
apa yang di dengar oleh beliau
Bukan Aku: sbb yg utama
Aku: well..soalan ini tidak berpihak kepada mana mana pihak
Aku: cuma atas dasar ingin tahu
Bukan Aku: mereka adalah kwn2 lelaki tersebut
Bukan Aku: maka kwn2 lelaki tersebut sudah pasti mengenali
lelaki tersebut
Bukan Aku: kerana lelaki n perempuan tersebut br sahaja
mengenali tidak smp setahun
Bukan Aku: tetapi sudah rapat
Aku: rasanya..tidak perlu ada masalah dalam perhubungan di
antara lelaki dan perempuan
Aku: memang menjadi lumrah
Aku: bila berkenalan..kita mungkin rapat ngan dia..dan kita
mungkin berenggang dengan rakan kita
Aku: mungkin di sebabkan kawan2 lelaki tersebut terasa ego mereka
tercabar
Aku: atau sedikit rasa cemburu
Aku: atau mungkin...tidak suka dengan perempuan tersebut
Aku: betul tak?
Bukan Aku: lelaki tersebut masih tidak tahu apekah motif
sebenarnya
Bukan Aku: tetapi setelah memberi nasihat
Bukan Aku: perempuan tersebut masih tetap berdegil
Bukan Aku: dan perkara itu telah merenggangkan hubungan
mereka berdua
Aku: motif siapa..Aku kurang faham sikit
Bukan Aku: motif kwn2 lelaki tersebut
Aku: so kiranya..dalang utama dalam cerita nih
Aku: kawan kawan lelaki tersebut
Bukan Aku: yaa
Aku: nampaknya tahniah diucapkan kepada lelaki ini
Aku: kerana punya kawan yang bangsat

aku pon tak tau nak bagitau apa apa dah kat dia since aku pon tak berani cakap apa..but the thing is glad this shit didn’t happen to me…but who knows..someday aku pon akan terkena cam ni..tapi harap harap dijauhkan la bende camni.

———————————————————————————-

Wani Ardy’s HARI BINTANG JATUH
Hari pengakuan kita bergema…

25th October 2008
12pm-10pm

153, Malaysian Institute of Arts’s Red Bungalow
Jalan Ampang (Behind Pelita Nasi Kandar KLCC)

ACOUSTIC PERFORMANCES
Para Senandung

Azmyl Yunor / Ana Raffali / Apple Juice
Bintang Batu / Captain G / From Cadillac To Geisha
Joshua Foong / Liyana Fizi / Rashdan Harith
Ray & Ash / Rendra Zawawi / Rina S.
The Fridays / The Siblings

POETRY RECITALS
Pencengkam Jiwa

Ashraf Ishak / Dianne Dayanna / Fynn Jamal
Nona Cici Suleiman / Shaira Amira
Wak Dol / Zahiril Adzim

VIDEO SCREENINGS
Penglipur Lara

VISUAL EXHIBITION
Penghenti Masa

SATURDAY MARKET
Pasar Sabtu

ADMISSION: RM10

Websites:
http://www.myspace.com/waniardy
http://kehadapanbintangjatuh.blogspot.com

hoho..header tuh aku saja buat sendiri since bosan asyik study utk exam.so datang arr kalu sapa sapa yang berminat. jangan bazirkan masa anda dengan mengisi perut dengan makanan di open house saja..ajak kawan kawan skali.hahah


Ehsan: ive got a theory.
Ehsan: on vegetarians.
Hellmy Firdaus: vege are fag?
Ehsan: no.
Ehsan: well
Ehsan: you know how people say children that are breastfeeded are closer to their moms?
Ehsan: well, most vegetarians probably were given cows milk instead.
Ehsan: so somehow, they’re confusing fucking cows with their moms.

merepek-repek


Hellmy - View my most interesting photos on Flickriver
April 2019
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Top Clicks

  • None

Blog Stats

  • 5,572 hits
Advertisements