Hellmy Firdaus

Archive for the ‘notes to self’ Category

15-05-09_2343

Fig1.1: biasalah..orang tada kamera power…gambar kamera fone jer.

ini feldene..

feldene teman karib saya.

dia membantu saya jika saya berada didalam kesakitan.

kalu saya sakit..dia lah yang tolong redakan kesakitan saya.

kami berkenal setelah ditemukan oleh seorang doktor di sebuah klinik swasta

kalu saya sakit..saya cuma perlu jumpa kakak di kaunter klinik dan beri lima ringgit kat dia.

tapi orang kata…feldene ni baik pada mulanya.tapi satu hari nanti dia akan kenakan kita pulak.

saya harap saya dan feldene takkan berkawan karib.

tapi nak buat macam mana

ni semua salah

carpal tunnel syndrome.

p/s:

tapi “awak” jangan risau…”awak” tetap kawan baik saya.hee 😀

p/s/s: Kenapa aku cam gedik sangat dalam entry kali nih……
Advertisements

untitled-151

i miss that bike! seat basikal tuh ada gambar thundercats.tiap tiap petang lepas tgk katun pukul 5.30 pegi kayuh basikal tuh. kadang-kadang imagine jadi satria baja hitam. pastu race ngan kawan kawan! haih….

p/s: cute tak aku?

aku mahu bmx!

aku nak kayuh basikal bmx ku keliling taman botani putrajaya!

aku nak dengar Mars Volta sambil kayuh basikal BMX supaya nanti nampak cam ghetto dalam game GTA!

aku dah pegi kedai basikal tadi nak tgk berapa harga sebuah BMX!

nampak gaya..

aku kena kumpul duit sebanyak Ringgit Malaysia tiga ratus lapan puluh!!

Hey Hellmy..simpan duit kau utk beli bmx! (simpan duit..hrmm..mesti nanti orang tuh akan kata kat aku…”kau? simpan duit?…Yea rite.We’ll see bout that)

aku berazam utk mencuba update blog ini. ok here goes nothing.

1. aku dah pindah dari pusat pentadbiran kerajaan ke sebuah pekan yang agak sepi dan sunyi pada waktu malam.Terasa macam aku duduk kat hujung dunia. Tapi Alhamdulillah, impian keluarga nak duduk di rumah sendiri dah tercapai. Korang kalu bosan bosan meh la turun Dengkil…pekena roti tampal skali!

2. aku benci pindah rumah. Aku benci kena angkat2 barang. Aku benci susun semula barang. aku benci segala urusan pemindahan barang. Senang citer apa apa yang ada kena mengena ngan pindah aku benci

3. Waktu cuti sangat-sangatlah bosan. somebody kidnap lah aku dan campakkan aku ditempat yang ada civilization.

4. Aku mahu lepak tepi laut takpon paling kurang pegi picnic di air terjun atau berendam dalam air sungai yang sejuk. kalu wani ada monolog pantai, aku plak ada dialog sungai.

5. Ah..umur makin meningkat dan masih lagi berstatus pelajar.

6. Kawan2…tolonglah jangan emo. Buat sakit hati jer. Sekali skala takper lah…jangan selalu okay?

7. yang sakit sakit tuh..semoga cepat sembuh… yang tak sakit tuh….jaga kesihatan supaya tak jatuh sakit.

8.  owh ya…aku tak rasa rugi pon sebab tak pegi tgk mogwai perform. Mungkin sebab aku tak berapa nak enjoy sangat dengar lagu lagu mogwai.

9. Kena tagged ngan raksasa bulatan..kalu malas nak buat bleh tak? haha.

10. KONEKsyen internet macam …..

11. dah..cukup lah nih….bukannyer ramai orang yang baca pon blog nih..

12.Assalamualaikum

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – Mephistopheles

————————————————————————————-

malam tuh aku rasa macam nak tegur seorang kawan aku dalam ym, saja nak berborak kosong ngan dia.so aku pon pilih la satu tajuk yang bleh diborak panjang..tetiba teringat plak citer pasal backstabing( gara2 tgk wild things petang tadi..bukan pasal denise richards dan neve campbell)

so dia pon mula citer pasal kisah dia dulu….

Bukan Aku: ok
Bukan Aku: terdapat suatu ketika dahulu
Bukan Aku: seorg lelaki ini telah difitnah dan ditikam dari
belakang dari member2 nya yg telah mengenali selama 4 tahun
Bukan Aku: *3 tahun
Aku: ok teruskan
Bukan Aku: semuanya kerana seorang perempuan

Aku: kemudian?

Bukan Aku: kemudian sekumpulan lelaki ini telah membuat
pelbagai cerita yg tidak pernah dibuat oleh lelaki tersebut secara senyap senyap
Bukan Aku: akhirnya keadaan menjadi keruh
Bukan Aku: akhirnya lelaki ini telah membuat keputusan utk
berdepan face 2 face dgn prempuan tersebut
Bukan Aku: die telah mengemukakan pelbagai bukti utk
mendefendkan dirinya
Bukan Aku: tetapi prempuan ini tetap dgn bodoh sombong nya'
Bukan Aku: ego lagi berlagak
Bukan Aku: tetap menyatakan bhw beliau adalah betul
sebetulnya
Aku: hrmmm
Aku: tetapi..
Aku: adakah lelaki tuh dah dengar sendiri dari pihak
perempuan tuh?
Aku: dan tanya
Bukan Aku:
Aku: apakah sebab utama yang dia betul-betul percaya ngan
apa yang di dengar oleh beliau
Bukan Aku: sbb yg utama
Aku: well..soalan ini tidak berpihak kepada mana mana pihak
Aku: cuma atas dasar ingin tahu
Bukan Aku: mereka adalah kwn2 lelaki tersebut
Bukan Aku: maka kwn2 lelaki tersebut sudah pasti mengenali
lelaki tersebut
Bukan Aku: kerana lelaki n perempuan tersebut br sahaja
mengenali tidak smp setahun
Bukan Aku: tetapi sudah rapat
Aku: rasanya..tidak perlu ada masalah dalam perhubungan di
antara lelaki dan perempuan
Aku: memang menjadi lumrah
Aku: bila berkenalan..kita mungkin rapat ngan dia..dan kita
mungkin berenggang dengan rakan kita
Aku: mungkin di sebabkan kawan2 lelaki tersebut terasa ego mereka
tercabar
Aku: atau sedikit rasa cemburu
Aku: atau mungkin...tidak suka dengan perempuan tersebut
Aku: betul tak?
Bukan Aku: lelaki tersebut masih tidak tahu apekah motif
sebenarnya
Bukan Aku: tetapi setelah memberi nasihat
Bukan Aku: perempuan tersebut masih tetap berdegil
Bukan Aku: dan perkara itu telah merenggangkan hubungan
mereka berdua
Aku: motif siapa..Aku kurang faham sikit
Bukan Aku: motif kwn2 lelaki tersebut
Aku: so kiranya..dalang utama dalam cerita nih
Aku: kawan kawan lelaki tersebut
Bukan Aku: yaa
Aku: nampaknya tahniah diucapkan kepada lelaki ini
Aku: kerana punya kawan yang bangsat

aku pon tak tau nak bagitau apa apa dah kat dia since aku pon tak berani cakap apa..but the thing is glad this shit didn’t happen to me…but who knows..someday aku pon akan terkena cam ni..tapi harap harap dijauhkan la bende camni.

———————————————————————————-

Ah..at last setelah beberapa malam tido dengan keadaan yang tidak seronok akibat aktiviti padat pada hujung minggu, cuaca pagi tadi yang agak kelam dan mendung buatkan aku tido dengan asyik skali dan tepat pukul 12.00 aku terjaga dengan rasa segar dan energetic!

blog blog blog…apa aku nak tulis dalam ni…life aku skang ni bleh dikatakan a little bit bosan…so kalu nak update routine harian..mmg tak seronok…

1.bangun

2.mandi

3.makan

4.hadap komputer

5.ulang balik step 1 sampai letih…

ahhhh….ni belum lagi pindah dengkil! MAMPOS!!!

mid-sem break…suatu tempoh cuti yang kurang bosannya dari semester break walaupon cuma 3 minggu..kalu tada pengisian pada waktu itu,nescaya aku akan menjadi manusia yang resah dan tidak keruan dan mungkin hampir mati kebosanan…walhal pada hakikatnya mmg ada benda yang aku patut buat

  1. Study untuk mid-term paper utk 3 subject
  2. Assignment yang perlu dihantar dalam masa 2 minggu lagi
  3. Menjadi butler dirumah…(sumpah aku nak adik aku balik..so aku takyah buat keje camni..wah kejam…hahaha…)
  4. apa lagi….ntah arr…mungkin ada bende penting aku saja buat buat tak ingat..nanti arr aku pikir

hrmm..dua tiga minggu ni, parent aku dah mula bincang pasal nak pindah rumah..aku bajetkan rumah sekitar area bangi atau serdang…sri kembangan? jangan harap aku nak duduk sana…aku rasa macam tak berapa gemar duduk situ..nilai?…wow..jauh giler..tak bleh…putrajaya? rumah disini cantik belaka,sama jugak ngan duit nya..

last last yang aku dapat tau…rumah yang parents aku berminat tuh…rupanya kat DENGKIL!…wow..sungguh tak disangka…nampaknya aku akan jadi peDENGKI DENGKIL-ians..hoho…nampak gaya tempat lepak aku pas ni MALEE lah…huhuhuhu.tapi rasa cam rugi jer pindah dari PUTRAJAYA..tapi nak buat camner…parents aku nak rasa tinggal rumah hasil titk peluh sendiri so aku kena ikutlah.

so,tengoklah nanti camner…hrmmmm

ok…satu soalan utk korang…(macam ada jer yang baca blog nih)

  • What happen when you cross a fish and elephant?

Hellmy - View my most interesting photos on Flickriver
April 2019
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Top Clicks

  • None

Blog Stats

  • 5,572 hits
Advertisements