Hellmy Firdaus

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Advertisements

image by Ennokni

untitled-151

i miss that bike! seat basikal tuh ada gambar thundercats.tiap tiap petang lepas tgk katun pukul 5.30 pegi kayuh basikal tuh. kadang-kadang imagine jadi satria baja hitam. pastu race ngan kawan kawan! haih….

p/s: cute tak aku?

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – Mephistopheles

————————————————————————————-

malam tuh aku rasa macam nak tegur seorang kawan aku dalam ym, saja nak berborak kosong ngan dia.so aku pon pilih la satu tajuk yang bleh diborak panjang..tetiba teringat plak citer pasal backstabing( gara2 tgk wild things petang tadi..bukan pasal denise richards dan neve campbell)

so dia pon mula citer pasal kisah dia dulu….

Bukan Aku: ok
Bukan Aku: terdapat suatu ketika dahulu
Bukan Aku: seorg lelaki ini telah difitnah dan ditikam dari
belakang dari member2 nya yg telah mengenali selama 4 tahun
Bukan Aku: *3 tahun
Aku: ok teruskan
Bukan Aku: semuanya kerana seorang perempuan

Aku: kemudian?

Bukan Aku: kemudian sekumpulan lelaki ini telah membuat
pelbagai cerita yg tidak pernah dibuat oleh lelaki tersebut secara senyap senyap
Bukan Aku: akhirnya keadaan menjadi keruh
Bukan Aku: akhirnya lelaki ini telah membuat keputusan utk
berdepan face 2 face dgn prempuan tersebut
Bukan Aku: die telah mengemukakan pelbagai bukti utk
mendefendkan dirinya
Bukan Aku: tetapi prempuan ini tetap dgn bodoh sombong nya'
Bukan Aku: ego lagi berlagak
Bukan Aku: tetap menyatakan bhw beliau adalah betul
sebetulnya
Aku: hrmmm
Aku: tetapi..
Aku: adakah lelaki tuh dah dengar sendiri dari pihak
perempuan tuh?
Aku: dan tanya
Bukan Aku:
Aku: apakah sebab utama yang dia betul-betul percaya ngan
apa yang di dengar oleh beliau
Bukan Aku: sbb yg utama
Aku: well..soalan ini tidak berpihak kepada mana mana pihak
Aku: cuma atas dasar ingin tahu
Bukan Aku: mereka adalah kwn2 lelaki tersebut
Bukan Aku: maka kwn2 lelaki tersebut sudah pasti mengenali
lelaki tersebut
Bukan Aku: kerana lelaki n perempuan tersebut br sahaja
mengenali tidak smp setahun
Bukan Aku: tetapi sudah rapat
Aku: rasanya..tidak perlu ada masalah dalam perhubungan di
antara lelaki dan perempuan
Aku: memang menjadi lumrah
Aku: bila berkenalan..kita mungkin rapat ngan dia..dan kita
mungkin berenggang dengan rakan kita
Aku: mungkin di sebabkan kawan2 lelaki tersebut terasa ego mereka
tercabar
Aku: atau sedikit rasa cemburu
Aku: atau mungkin...tidak suka dengan perempuan tersebut
Aku: betul tak?
Bukan Aku: lelaki tersebut masih tidak tahu apekah motif
sebenarnya
Bukan Aku: tetapi setelah memberi nasihat
Bukan Aku: perempuan tersebut masih tetap berdegil
Bukan Aku: dan perkara itu telah merenggangkan hubungan
mereka berdua
Aku: motif siapa..Aku kurang faham sikit
Bukan Aku: motif kwn2 lelaki tersebut
Aku: so kiranya..dalang utama dalam cerita nih
Aku: kawan kawan lelaki tersebut
Bukan Aku: yaa
Aku: nampaknya tahniah diucapkan kepada lelaki ini
Aku: kerana punya kawan yang bangsat

aku pon tak tau nak bagitau apa apa dah kat dia since aku pon tak berani cakap apa..but the thing is glad this shit didn’t happen to me…but who knows..someday aku pon akan terkena cam ni..tapi harap harap dijauhkan la bende camni.

———————————————————————————-

here i am…sitting in front of the monitor, without any idea what to write in this post,thinking..what should i write? or did i need to write something here…because in the end, nobody gonna read what you say here,or by any chance stumble into your page but if you are reading this post, thank you and enjoy wasting your time reading this stupid entry.terima kasih saya ucapkan..

okay,cukuplah entry start  dalam english, lagipon yang datang sini semua pandai cakap bahasa melayu. lagipon bukannyer aku ni hebat sangat cakap english, sekadar basic english tuh aku rasa ok lah kot. Tapi apa sebenarnya aku nak tulis dalam entry ni.nak kutuk..tak hebat,takut nanti kena kat diri sendiri balik..so abaikan, nak cerita pasal politik..pegi matilah sama politik,ahli politik gaduh cam budak sekolah jer dalam parlimen, pasal muzik…aku tak update dah ngan lagu dan playlist winamp aku asyik putar lagu-lagu dari tahun lepas.takper lah..usya lah blog-blog lazim yang aku tgk hari-hari kot ada lah isu yang menarik….

ah..tada!!! semua bosan!!….ok ok..mungkin kalu aku pegang camera aku dapat snap gambar gambar yang best……ok.cari camera jap….on…BATERI HABIS!!DAJEI SUNGGUh!!!haiih..asal la semua bende jadi bosan giler babi nih..buat tuh tak seronok..tgk tuh tak seronok..pikir tuh cam tak seronok…apa jadi nih.

apa hal aku hari nih?!!

kenapa ek…

…………….

owh ya….

AKU CUTI DAN AKU BOSAN!!!!!!!!!!!!!!!

Meet Jiji (Left) Jojo (the sleeping one) and Lucy !! mereka adalah anak-anak kucing ramadhan..haha..mula ingat nak letak nama yang ada kaitan ngan puasa…tapi rasa cam tak berapa appropriate la..so bagi la nama lain.

Gambar2 diorang ni aku telah submitkan kat banyak groups yang berkaitan ngan pets yang more specifically focus on kucing.So rata rata ramai yang adore gambar ni…huhu.dan aku rasa black and white suits very well utk kedua dua gambar nih..huhu

owh dan gambar lucy telah dinominatekan utk Purina Top Chart utk gambar terbaik utk bulan ini.. Yeah. Tiada charge telco dikenakan utk undian ini.

————————————————————————————

so..cuti semester sudah start!…apa nak buat?!!…tunggu saja lah aktiviti menarik nanti…huhuhu

Wani Ardy’s HARI BINTANG JATUH
Hari pengakuan kita bergema…

25th October 2008
12pm-10pm

153, Malaysian Institute of Arts’s Red Bungalow
Jalan Ampang (Behind Pelita Nasi Kandar KLCC)

ACOUSTIC PERFORMANCES
Para Senandung

Azmyl Yunor / Ana Raffali / Apple Juice
Bintang Batu / Captain G / From Cadillac To Geisha
Joshua Foong / Liyana Fizi / Rashdan Harith
Ray & Ash / Rendra Zawawi / Rina S.
The Fridays / The Siblings

POETRY RECITALS
Pencengkam Jiwa

Ashraf Ishak / Dianne Dayanna / Fynn Jamal
Nona Cici Suleiman / Shaira Amira
Wak Dol / Zahiril Adzim

VIDEO SCREENINGS
Penglipur Lara

VISUAL EXHIBITION
Penghenti Masa

SATURDAY MARKET
Pasar Sabtu

ADMISSION: RM10

Websites:
http://www.myspace.com/waniardy
http://kehadapanbintangjatuh.blogspot.com

hoho..header tuh aku saja buat sendiri since bosan asyik study utk exam.so datang arr kalu sapa sapa yang berminat. jangan bazirkan masa anda dengan mengisi perut dengan makanan di open house saja..ajak kawan kawan skali.hahah



Hellmy - View my most interesting photos on Flickriver
April 2019
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Top Clicks

  • None

Blog Stats

  • 5,572 hits
Advertisements